Qompas Research
Qompas Research

Pretesten campagnemateriaal

Pretesten campagnemateriaal - Onderzoeken Qompas Research
Omdat iedere situatie anders is en omdat het voorspellen van effecten vaak moeilijk is, kan het verstandig zijn om campagne materiaal eerst bij een klein deel van de doelgroep te pre-testen.
"You only get one chance to make a first impression."
Zullen studiekiezers positief reageren op een campagne, of is het lastig om te kiezen welke slogan of campagnebeeld het beste aanslaat, of is het misschien verstandig om bij verschillende subgroepen verschillende campagnes in te zetten?
Bij het pretesten van campagnemateriaal onderzoeken we:
  • Is de communicatieboodschap helder voor de doelgroep?
  • Is de vormgeving aantrekkelijk/aansprekend voor de doelgroep?
  • Is er een duidelijke 'call to action'?
  • Gaat de campagne het beoogde effect realiseren?
  • Meten we verschillen per subgroep (sekse, schoolniveau, profiel)?
Het pretesten van campagnemateriaal doen we door een online enquête uit te zetten onder een geselecteerde groep scholieren of studenten, of we schakelen ons panel in om heel gericht individuele kwalitatieve reacties op campagnes vast te kunnen leggen.

Behoefteonderzoek

Behoefte onder een groep scholieren of studenten aan een bepaalde bachelor / masteropleiding.
Lees meer over behoefteonderzoek »

Databaseonderzoek

Dankzij onze database met 200.000 scholieren, 150.000 studenten, 125.000 starters en 50.000 young professionals zijn wij in staat om snel inzicht te bieden in vraagstukken rondom studie- en carrièrekeuze.
Lees meer over databaseonderzoek »

Effectonderzoek

Om de effecten te bepalen van bijvoorbeeld een geplande marketingcampagne, of van een toekomstige beleidsmaatregel, voert Qompas Research effectonderzoek voor u uit.
Lees meer over effectonderzoek »

Imago-onderzoek

De kracht van ons imago-onderzoek zit in de mogelijkheid om het imago heel gericht te meten onder (sub)groepen scholieren, studenten, starters en young professionals.
Lees meer over imago onderzoek »

Literatuuronderzoek

In kaart brengen van de huidige beleidssituatie en ophangen aan eerder uitgevoerd onderzoek. Dit kan leiden tot een onderzoeksvoorstel of een vetrekpunt voor een campagne.
Lees meer over literatuuronderzoek »

Vergelijkingsonderzoek

Welke factoren bepalen het verschil in waardering tussen bijvoorbeeld twee vergelijkbare studies of beroepen? Een vergelijkingsonderzoek kan antwoord geven op deze vraag.
Lees meer over vergelijkingsonderzoek »

Vignettenonderzoek

Om uit verschillende mogelijkheden te kunnen beslissen welke verandering het meest bepalend zal zijn voor succes, kan een vignettenonderzoek een interessante optie zijn.
Lees meer over vignettenonderzoek »