Qompas Research
Qompas Research

Onderzoeksmogelijkheden


De kwaliteit van de respons bepaalt in grote mate de waarde van een onderzoek. Dankzij een actief gebruikersbestand met 200.000 scholieren, 150.000 studenten, 125.000 starters en 50.000 young professionals geven we antwoord op alle vragen rondom instroom van studenten en starters, inhoud van opleidingen en traineeships en imago en (naams)bekendheid van onderwijsinstellingen en bedrijven.


We bieden verschillende onderzoeksmogelijkheden: van databaseonderzoek tot imago-onderzoek van pre-testen van campagnemateriaal tot behoefteonderzoek.
Behoefteonderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Behoefteonderzoek

Om de haalbaarheid te onderzoeken van bijvoorbeeld een nieuwe opleiding, is het goed om precies te weten in welke mate er belangstelling is bij studiekiezers.
Lees meer over behoefteonderzoek »
Databaseonderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Databaseonderzoek

Dankzij onze database met 200.000 scholieren, 150.000 studenten, 125.000 starters en 50.000 young professionals zijn wij in staat om snel inzicht te bieden in vraagstukken rondom studie- en carrièrekeuze.
Lees meer over databaseonderzoek »
Effectonderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Effectonderzoek

Om de effecten te bepalen van bijvoorbeeld een geplande marketingcampagne, of van een toekomstige beleidsmaatregel, voert Qompas Research effectonderzoek voor u uit.
Lees meer over effectonderzoek »
Imago-onderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Imago-onderzoek

De kracht van ons imago-onderzoek zit in de mogelijkheid om het imago heel gericht te meten onder (sub)groepen scholieren, studenten, starters en young professionals.
Lees meer over imago onderzoek »
Literatuuronderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Literatuuronderzoek

Een literatuuronderzoek geeft inzicht in onderzoek dat eerder uitgevoerd is, levert mogelijk nieuwe inzichten op en biedt de mogelijkheid om nieuwe resultaten in een breder kader te plaatsen.
Lees meer over literatuuronderzoek »
Pretesten campagnemateriaal - Onderzoeken Qompas Research

Pre-testen campagnemateriaal

Omdat iedere situatie anders is en omdat het voorspellen van effecten vaak moeilijk is, kan het verstandig zijn om campagne materiaal eerst bij een klein deel van de doelgroep te pre-testen.
Lees meer over pretesten »
Vergelijkingsonderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Vergelijkingsonderzoek

Welke factoren bepalen het verschil in waardering tussen twee vergelijkbare studies of beroepen? Een vergelijkingsonderzoek kan antwoord geven op deze vraag.
Lees meer over vergelijkingsonderzoek »
Vignettenonderzoek - Onderzoeken Qompas Research

Vignettenonderzoek

Wanneer er verschillende (beleids)opties zijn waaruit gekozen kan worden, kan het zinvol zijn om een vignettenonderzoek in te zetten, om te ontdekken welke (combinatie van) opties het grootste effect opleveren.
Lees meer over vignettenonderzoek »

Informatie over nieuwe onderzoeken?

Meld u aan voor de nieuwsbrief Qompas Research
(Voornaam, achternaam, e-mailadres en organisatienaam zijn verplichte velden)